Bestuur

Het bestuur in Nederland wil zich graag aan u voorstellen. Voorop gesteld staat dat wij onze werkzaamheden op vrijwillige basis uitvoeren, wij hanteren dus geen beloningsbeleid.

Voorzitter: Erik Merkus
Ik ben Erik Merkus en sinds eind 2021 voorzitter van Blessed Home. Ik ben getrouwd met Willeke en we hebben samen 3 kinderen. Momenteel werk ik bij een stichting die leermiddelen en examens verzorgt voor verschillende mbo-opleidingen.

Door deel uit de maken van het bestuur wil ik een bijdrage leveren aan Blessed Home. Vanuit Nederland kunnen we op verschillende gebieden adviseren, faciliteren en ondersteunen. Blessed Home spreekt mij aan door het kleinschalige karakter van de Stichting en de grote impact die het kan hebben op alleenstaande tienermoeders in Ghana.

Penningmeester: Martin Schuurman
Ik ben Martin Schuurman. Ik ben getrouwd met Tinie Schuurman, we hebben samen 3 kinderen, waaronder Marina, samen met haar en haar man ben ik de initiatief nemer van de stichting. Ik vervul de functie van penningmeester van de stichting. Ik heb een eigen administratie advieskantoor en heb daarom verstand van financiële zaken. Dat is ook de reden waarom ik gevraagd ben als penningmeester.

Ik ben diverse keren in Ghana geweest, en heb dus het één en ander qua problematiek gezien van het land. Daarom wil ik graag actief betrokken zijn bij dit project. Het is voor mij waardevol dat ik nu daadwerkelijk iets kan betekenen voor dit specifieke project, voor tienermoeders en hun kinderen in Ghana.  Het viel mij op, toen ik in Ghana was, dat de overheid in vele opzichten afwezig is voor bepaalde doelgroepen. Tienermoeders en hun kinderen komen op straat te staan, zonder een goed toekomstperspectief.

Heeft u vragen over de financiën? Neem gerust contact op met mij als penningmeester. martinschuurman@live.nl

Bestuurslid: Astrid Broekhuizen
Ik ben Astrid Broekhuizen en ben sinds eind 2019 lid van het bestuur.

Ik ben getrouwd en moeder van 4 dochters en  heb 4 schoonzonen. Wij zijn gezegend met  zes kleinkinderen.Tot twee jaar geleden werkte ik als kinderverpleegkundige. Nu heb een bedrijfje in handgemaakte kinderkleding en geef ik naailessen. Door mijn werk in het ziekenhuis heb ik veel affiniteit met kinderen en door de creativiteit is er een link met het naaiatelier in Blessed Home.

Ik onderhoud binnen het bestuur contact met Marina en denk mee in acties en creatieve ideeën om geld in te zamelen. Ik heb een passie om hen die het moeilijk hebben te helpen en ben er van overtuigd dat dat ook een taak is die Christus ons leert. De moeders in Ghana krijgen door de opvang en opleiding een nieuwe start om zelfstandig in het leven te staan leven te staan.

Bestuurslid: Reinette Krikke
Mijn naam is Reinette Krikke en begin 2022 lid van het bestuur.  Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 21 tot 14 jaar. Naast het gezinsleven ben ik veel te vinden op mijn werk. Ik werk als persoonlijk begeleider in de gehandicapte zorg. Jonge mensen met een licht verstandelijke beperking en autisme is de doelgroep waar ik mee werk. Typerend voor mij is dat ik enthousiast ben, onderzoekend met een kritische blik. Zo wil ik mijn steentje bijdrage aan deze stichting waar met hart en ziel gewerkt wordt voor een betere toekomst van Ghanese moeders met hun kinderen vanuit een christelijke achtergrond. 

Blessed Home spreekt mij aan. Het helpen van de moeders en hun kinderen, op een manier zodat ze leren zelfredzaam te zijn, is wat mij zo aanspreekt. Het leren van een vak is een mooie manier om de vrouwen te leren ontdekken dat ze iets kunnen creëren. Dit is een win win situatie. Het geeft je zelfvertrouwen en uitzicht op een toekomst.