Stichting in Nederland

Michael en Marina zijn de initiatiefnemers van Blessed Home. Ze voelen zich geroepen om zich in te zetten voor de doelgroep: hulp en begeleiding aan tienermoeders en hun kinderen. Daarbij laten ze zich inspireren door Gods Woord: “Heb de Here, Uw God, lief met heel je hart en je naaste als jezelf”. De drijfveren geloof, hoop en liefde staan centraal in het leven van Michael en Marina en dat willen ze doorgeven met woord en daad.

Dit doel is bedacht door Michael en Marina Arhin-Schuurman. Marina is in 2012 na haar studie als verpleegkundige naar Ghana vertrokken om zich daar als vrijwilliger in te zetten voor de plaatselijke bevolking. Ze heeft ervaren dat de verschillen tussen Ghana en Nederland enorm groot zijn. In Nederland kunnen kinderen naar school, studeren, hebben een dak boven hun hoofd en veelal een veilige thuissituatie. In Ghana ligt dit allemaal anders. Een groot deel van de bevolking leeft in armoede en het ontbreekt bij de ouders aan geld om hun kinderen naar school te laten gaan. Tienermoeders en hun kinderen komen hierdoor op straat terecht en moeten maar zien hoe ze overleven.

Tijdens haar verblijf in Ghana heeft Marina Michael leren kennen. Michael is een geboren Ghanees en kent het land goed. Hij kent de gewoonten en spreekt de inheemse talen.

Marina haar werkervaring in Nederland is verpleegkundige bij een thuiszorgorganisatie die zorg levert aan kinderen. Michael werkte als medewerker op de postkamer van de Amerikaanse basis van de NAVO in Duitsland.

De Stichting Blessed Home is notarieel opgericht op 19 mei 2016 te Nijkerk.